Megfázás, influenza, orrdugulás…hogyan kerüljük el a kellemetlen tüneteket?

By | 2009. nov 12

A téli hónapokban szinte mindannyian átesünk kisebb-nagyobb mértékű megfázáson, küzdünk a nátha vagy influenza tüneteivel, melyek közül talán az egyik legkellemetlenebb az orrdugulás. Nagyban romlik általános közérzetünk, ha nem tudunk orrunkon rendesen levegőt venni. Az orrjáratok eldugulása talán a gyermekeknek a legelviselhetettlenebb, különösen a kisbabák esetében, akiknél az orrlégzés folyamatos biztosítása nélkülözhetetlen a nyugodt alváshoz, pihenéshez, tápláláshoz.

Az orrdugulás megszüntetése, a normál orrlégzés visszaállítása, a gyulladt nyálkahártya regenerációja igen fontos feladat a szövödmények kialakulásának elkerülése szempontjából. Az egyik leggyakoribb szövödmény a felső légúti hurut, mely kiterjedhet az arcüregekre s így gyakran akár középfül-gyulladást is okozva kínozhatja a beteget. Az orrdugulás miatt az orrüregbe rekedt váladéknak nagy szerepe van a szövödmények kialakulásában, éppen ezért lényeges a dugulást minél hamarabb megszüntetni. A dugulás megszüntetésére számos készítmény kapható a patikákban, de ezeknek alkalmazási időtartama sajnos 1-2 hétre korlátozott, s ha esetleg a dugulás ennél hosszabb ideig fenn áll, akkor a beteg vagy veszélyezteti orrnyálkahártyájának egészséges működését a szer tovább használatával, vagy pedig vállajla, hogy dugult orral tengeti napjait addig amíg az magától helyre nem jön. Talán ez is azon okok egyike, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes 100%-ban tengervizet tartalmazó orröblítő készítmények. A tengervizes szerek természetes úton a bennük lévő só koncentráció révén képesek csökkenteni az orrdugulást és az azzal járó kellemetlenségeket. a tengervizben található nyomelemek hatékonyabban elősegítik az orr-nyálkahártya és a felületén található csillók regenerációját. Ezek a szerek akár több héten át is folyamatosan használhatók önálló vagy kiegészítő kezelésként egyébb gyógyszeres terápia mellé.

Ezek a természetes, só oldatos termékek, megelőzésre is nagyon alkalmasak, hiszen az orrváladék rendszeres eltávolításával, az orrjáratok folyamatos átmosásával a felső-légúti betegségek kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenthetjük, még a téli megfázásos időszakban is. A patikákban kapható természetes alapanyagú oldatokkal történő orröblítés meglepően egyszerű és kíméletes, mind amellett hosszan tartó megoldást kínál az orrdugulás megelőzésére illetve a nyálkahártya nedvesen tartására, s a besűrűsödött orrváladék fellazítására. A termékek által kialakított megfelelő orrhigiénia pedig segít megelőzni a megfázás kialakulásáért felelős baktériumok és egyéb kórokozók megtapadását és felhalmozódását az orrüregben.

Hagyj üzenetet

Neved (kötelező)

E-mail (nem jelenik meg sehol) (kötelező)

Weboldal

Hozzászólás

*© 2009 - 2018 Egészséges életmód Egészséges táplálkozás